Het logo en de flyer is een ontwerp van beeldend kunstenaar: Marion van der Vegt. De digitale opmaak van Ilse van Ruitenbeek. Iedereen mag dit logo gebruiken voor activiteiten op en rond 8 maart. Want daar is het logo speciaal voor gemaakt!

 

Het logo van internationale vrouwendag laat de diversiteit van vrouwenzien terwijl zij allen met de neus de zelfde kant uitwijzen. De kleuren verwijzen naar de kleuren van Noord-Holland. De lichtblauwe slinger in de tekening aan de linkerkant is de Haarlemse rivier het Spaarne.

 

 

 

 

 

De tekening beoogt de fantasie van iedere kijker te prikkelen. De titel is: hartlijn. De twee helften kunnen elkaars spiegelbeeld zijn. Het knaapje boven aan de tekening heeft de vorm van menselijke schouders en verwijst naar de uitdrukking: boven het hoofd hangen. Want wat staat ons te wachten in de toekomst als het gaat over onze vrouwenrechten? De flyer nodigt uit om nominaties te doen voor de galerie van Sterke Haarlemse vrouwen, de hoofdmoot van het project Op Schouders van Vrouwen. 

 

 

De flyer is verspreid onder service-clubs van vrouwen, vrouwenorganisaties voor migranten, vrouwengroepen in wijken, jongerengroepen, kerken en bibliotheken. De flyer kan gedownload worden van de website en kan worden opgevraagd of opgehaald bij Barbara opschoudersvanvrouwen@gmail.com